Batuta de pui la cuptor

de anisoara in Pui, 8 Feb 2010 | 32129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  
  • 300 gr. de piept de pui
  • 3 cepe mari
  • 200 gr. de cascaval de tip olandez
  • 100 gr. maioneza cumparata sau preparata de casa
  • 0.5 lamie
  • un ardei rosu gras
  • 2 linguri de ulei
  • o lingurita de sare
  • piper negru sau condimente pt pui
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batuta de pui la cuptor:

1. Se curata ceapa de coaja si se taie in cuburi sau rondele mai marunte , se pune intr-un vas.Se toarna sucul de la jumatate de lamie si se amesteca bine toata ceapa.Se lasa la marinat.

 2. Se incalzeste cuptorul pina la temperatura de 220 C.

 3. Se imparte pieptul de gaina in fileuri  subtiri. Daca aveti fileuri  mai groase, se bat cu un ciocan de lemn, punind pieptul   pentru batut , intre 2 foi de pergament . Se bate pieptul  atent, ca sa nu se rupa carnea , si dupa aceia, se sareaza, se pipereaza pe o parte si alta si se aranjeaza una linga alta , sau fiecare in parte pe tava unsa cu putin ulei .Se presara cu condimente pentru pui.

 4. Se repartizeaza toata ceapa taiata  pe fileurile batute in forma de delusor. Se presara   busuioc, leustean la dorinta.  De asemenea , la dorinta , se taie ardeiul in rondele si se aranjaza peste ceapa.

 5. Deasupra pe ceapa se toarna cite o lingura de maioneza . Maioneza este de dorit sa fie la temperatura camerei, ca sa o puteti repartiza mai usor deasupra cepei. Pe urma se presara cite 2 linguri de cascaval ras prin razatoarea mascata  si se introduce tava la cuptor.

 6. Peste 5 minute scadeti focul la temperatura de 160 C. In total batutele se coc 15-20 minute. Urmariti cuptorul Dstra .

 Batutele se servesc la masa atit calde , cit ci reci. Ceapa se marineaza  si dupa ce se coace ,  isi pierde gustul ei pronuntator  de ceapa, devine foarte suculenta, gustoasa si neutra la gust. 

Toate trei ingrediente : pieptul de gaina, ceapa si cascavalul   formeaza un gust nemaipomenit. Deasemenea puteti sa le serviti la masa festiva , asortate pe platou cu rulada din piept de gaina cu ciuperci si cascaval sau cu parjoalede sarbatoare.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Batuta de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

epuremikaela 1

20.05.2010, 12:46

buna din nou
pe mine m-ar interesa retete de- ale voastre mai slab calorice,da si gustoase,am dat netu' asta peste cap,ce-i drept sunt ceva retete,da poate mai stiti voi "zise prin viu grai",pupici si sa aveti pofta,nah mai cumpatat

Bya Ralu 1

23.06.2013, 11:45

ce super arata

iry-gabriela 1

23.06.2013, 15:57

interesant

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui umplute